Her følger en række opskrifter fra bogen "Spis dig mere lykkelig".
65 g mandler eller hasselnødder, grofthakkede
og kom fyldet på. Bages 30-40 minutter ved 180°.
Tilberedningstid: 1 time (8 stk.)
300 g pastinak (eller andre rodfrugter)
1 spsk ghee/olivenolie/kokosolie
i fedtstof et øjeblik. Tag gryden af blusset, og tilsæt skyllede ris, vand og salt. Lad risen
suge vand til sig i 10 minutter (mens pandekagedejen røres sammen).
Kog risretten under låg ved svag varme i ca. 12 minutter.
4 modne roma tomater (dåsetomat kan bruges i stedet)
Linserne koges i 20 minutter og vandet hældes fra.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Enderne skæres af fenniklen, der hakkes groft.
Kom kartofler og fennikel op i gryden til linserne, tilsæt ½ liter vand og kog i 15 minutter.
Svits sennepsfrø i fedtstof og blend dem sammen med de resterende ingredienser. Tilsæt blanding
til retten, og giv den et opkog.
Drys persille over inden serveringen.
Tilberedningstid: 1½ time (iblødsætning natten over)
1 spsk groftrevet, frisk ingefær
Kikærterne sættes i blød nattet over eller i mindst 4 timer og koges i rigeligt nyt vand
Tilsæt mere vand til hummusen har den ønskede konsistens. Pynt med persille eller frisk basilikum.
Hummus er fremragende som pålæg med en skive agurk eller lignende på toppen.
Tilberedningstid: 1 time (6-8 personer)
3 spsk olivenolie, smør el. ghee
Friskkværnet peber og 1½ tsk salt
Til sidst drysses med hakkede hasselnødder, og lasagnen dækkes til med et låg.
Bages i ovnen ca. 30 minutter ved 180°. Fjern låget og bag 10 minutter mere.
Grundopskrift til fremstilling af panir
1½ dl citronsaft (fra ca. 4-5 citroner)
Pres vandet ud af paniren ved forsigtigt at vride viskestykket. Vær opmærksom på fare for skoldning.
Skær paniren i mindre stykker. Varm olie eller ghee og tilsæt karry og panir. Steg et par minutter.
Tilberedningstid: 1¼ time (ca. 15 stk.)
75 g (1½ dl) sigtet speltmel/hvedemel
125 g (2¼ dl) fuldkornsspeltmel/fuldkornshvedemel
60 g smør (eller 3/4 dl ghee/olivenolie)
3/4 dl tykmælk/yoghurt naturel
Alle ingredienserne æltes sammen til en dej, der hviler i køleskab mindst en halv time.
Hak de sorte oliven groft og bland dem i.
200 g sigtet speltmel/hvedemel
50 g rosiner/dadler i mindre stykker
50 g hasselnødder, grofthakkede
Rør alle ingredienser sammen og kom dejen i en smurt bageform. Bages midt i ovnen ved 175°
Rør alle ingredienser sammen og smør glasuren på den afkølede kage.
Brug en stavblender til at blende tykmælk, sukker, jordbær og vanilje sammen.
Tilberedningstid: 25 min. (20-30 stk.)
Pandekagedej
200 g sigtet speltmel/hvedemel
50 g fuldkorns speltmel/grahamsmel
1 spsk ghee/olivenolie/kokosolie + fedtstof til stegning
1 tsk salt
6 dl vand
Evt. 1¼ dl tykmælk
Tomatsovs
350 g squash (ca. 1½ stk), skåret i tynde skiver
500 g gulerødder
1½ spsk olivenolie, smør el. ghee
½ tsk timian og 1 tsk basilikum
650 g tomater – ca 9 stk (evt. 2 dåser hakkede tomater)
3 dl vand (udlad hvis du bruger tomat fra dåse)
2¼ tsk salt
Fyld
200 g broccoli
175 g tofu
1 tsk salt
½ tsk timian
10 stenfri sorte oliven
Evt. glasering
65 g smør
75 g honning
65 g flødeost
½ tsk vaniljesukker