Start: 4. september 2025 – Rabat 2000 kr ved tilmelding inden 1. juni.
Vil du lære at lave velsmagende og sund vegetarisk mad og samtidig fordybe dig i ayurvedaens tidløse visdom?
Denne unikke uddannelse kombinerer praktisk madlavning med viden om sundhed, livskraft og balance i krop og sind.
Uddannelsen er ideel for dig, der ønsker at blive vegetarisk kok, men den egner sig også til alle, der blot vil bruge det i privatlivet.
Du lærer at lave:
Tærter, linseretter, supper og kornprodukter
Salater, grøntsagsretter og chutney
Brød, kager og sunde søde sager
Morgenmad og chai
De fleste retter er veganske – alternativer tilbydes til mælkeprodukter og gluten.
Du får grundig indsigt i:
De tre doshaer: Vata, Pitta og Kapha
De seks smage, Ojas, Ama og balancerende kostvalg
Brug af livsfremmende (sattviske) råvarer og krydderier
Gode råd til madlavning og indkøb
Undervisningen er erfaringsbaseret med smagsprøver og sansning af krydderiernes virkning. Hver session starter med en guidet meditation for at styrke nærvær og fokus.
Hvad får du med i uddannelsen:
10 undervisningsdage i skolekøkken
5 online Zoom-sessioner
10 livsfremmende måltider + 5 x morgenmad
Bogen Spis dig mere lykkelig af Nicolay Marcus Zederlinn
Kursusmaterialer & opskrifter
Omfattende ayurvedisk viden
Socialt samvær med ligesindede
Eksamensbevis
Eksempel på en undervisningslørdag:
09.00 Velkomst og guidet meditation
09.30 Praktisk madlavning: Vi tilbereder morgengrød og chai
10.15 Fællesspisning
10.45 Undervisning: Hvad er livsfremmende mad? (Sattva, Rajas og Tamas)
12.15 Gennemgang og refleksion over dagens måltid
12.30 Praktisk madlavning: Humus, ovnbagt hokkaido, raita og fried rice
14.00 Fællesspisning
14.30 Oprydning, kort pause og mulighed for en lille gåtur
15.00 De seks smage og krydderiernes virkning (vi smager og sanser forskellige krydderier)
16.00 Tak for i dag
Datoer og sted
Torsdage kl. 19.00-20.30 (Zoom): 4/9, 2/10, 13/11, 11/12 2025 og 15/1 2026 (møderne optages)
Fredage (17-21) og lørdage (9-16): 12-13/9, 24-25/10, 21-22/11 2025, 2-3/1 og 23-24/1 2026
Fredags- og lørdagsundervisningen foregår på Amager Privatskole, Hornevej 1, 2770 Kastrup (10 min fra Tårnby Station, der igen ligger 10 min fra Kbh H). Det er let at parkere ved skolen.
Pris og tilmelding
Pris: 18.000 kr inkl. materialer, bogen "Spis dig mere lykkelig", måltider og kursusbevis.
Få en rabat på 2000 kr ved tilmelding inden 1. juni.
Afdragsordning muligt:
Tilmeldingsgebyr 5.000 kr
3 rater à 5.000 kr (1/10, 1/11, 1/12)
Rabat fratrækkes sidste rate
Ved fortrydelse senere end 11/9 refunderes deltagerbetalingen ikke.
Tilmeld dig nederst på siden nu for at sikre din plads med rabat!
Hvad er ayurveda?
Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der indeholder en meget dybgående viden om, hvordan sind og krop holdes i balance, og sygdom undgås. Sundhedssystemet er beskrevet i tusinder af år gamle skrifter, der findes i Indien.
Disse gamle skrifter indeholder en masse viden om sundhed, som i høj grad er relevant for den almindelige dansker. Der beskrives, bl.a. hvordan det er bedst at spise og leve ud fra ens individuelle kropstype, og der er mange gode råd om sundhed, madvaner, ernæring og levevis.
Undervisere
Nicolay Marcus Zederlinn
Uddannelsen ledes af Nicolay Marcus Zederlinn, som i tre år var i mesterlære, som ayurvedisk kok i Holland. Senere grundlagde han den ayurvediske restaurant Flow i København, som var nomineret til Årets Bedste Nye Restaurant. Nicolay er forfatter til flere bøger om kost, sundhed og ayurveda – herunder to ayurvediske kogebøger. Han er desuden uddannet ayurvedaterapeut og vedisk astrolog.
Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte Nicolay direkte på telefon 2320 3827.
Lea Tolno
Lea er certificeret Ayurvedisk Panchakarma-terapeut, udøver af tibetansk lydterapi og holistisk coach. Hun har studeret ayurveda i fem år under vejledning af traditionelle ayurvediske mestre (Vidyas), efterfulgt af en praktisk læretid. Tidligere har hun drevet klinikker i Zagreb (Kroatien) og Cork City (Irland), og i dag ejer hun Amrita Garden Ayurveda med 2 klinikker i Danmark – i København og Hillerød.
Birgitte Sonneby
Birgitte har undervist og formidlet ayurveda i mere end 25 år og har stor viden om hele sundhedssystemet – særligt inden for mad og urtemedicin. Hun er uddannet lægeeksamineret ayurvedisk sundhedsvejleder og brænder for at gøre den klassiske ayurvediske viden tilgængelig og brugbar i en moderne hverdag.
Udfyld formularen herunder for at sikre din plads på uddannelsen.
Her er en lille video, hvor du kan høre om den restaurant og takeaway, som Nicolay startede i København i 2005. Der blev serveret vegetarisk mad inspireret af sundhedssystemet ayurveda.
Flowfood, Hovgårdsparken 25, 1. th., 3060 Espergærde. Copyright © All Rights Reserved