Lær massage
 

Kursus i ayurvedisk oliemassage

 

På dette weekendkursus lærer du at give ayurvedisk oliemassage (abhyanga). Abhyanga er en af de vigtigste ayurvediske kropsbehandlinger og en væsentlig del af den ayurvediske panchakarma-kur, som renser kroppen for urenheder og øger velvære, sundhed og vitalitet. Abhyanga styrker også centralnervesystemet, muskler, led og bindevæv, og modvirker stress. Udover massagen vil du blive introduceret til andre ayurvediske behandlingsformer som shirodare (oliestrøm på panden) og swedana (urtedampbad). På kurset lærer du både at give oliemassage og prøver hvordan det er at få den. Derfor får du også en mulighed for at gå indad og komme helt ned i kroppen.

Kurset kræver ingen forudgående erfaring med massage. Du får dog mest ud af kurset, hvis du kender lidt til ayurveda i forvejen. Derfor anbefaler vi det grundlæggende foredrag om ayurveda torsdag d. 9. august (se detaljer her). Hvis du ikke kan komme til foredraget kan du fx i stedet læse bogen "Ayurveda - viden om livet" af Judith H Morrison eller side 7-31 i bogen "Spis dig mere lykkelig" af Nicolay Marcus Zederlinn (Se bogen her).

På massagekurserne underviserJean Angelica Rasmussen. Jean er uddannet af en af verdens førende ayurveda-specialister, Dr. Vasant Lad. Hun har modtaget undervisning og arbejdet som ayurveda-terapeaut i Vasant Lads institut både i Usa og Indien fra 1998-2001. Desuden har hun undervist i panchakarma-behandlinger på Lads institut, og haft yderligere panchakarma-træning med Dr. Pradnya Akkalkothar i Indien i 2002. Jean har også haft sit eget sundhedscenter i København, hvor hun bl.a. har givet de ayurvediske panchakarma-behandlinger.

 

Program

Fredag kl. 19-21

Grundprincipper i ayurveda, vata, pitta, kapha, 20 ayurvedisk kvaliteter, vata som dosha’ernes konge, teori om oliemassage, shirodhara, swedana’s virkning på vata. Olie, essentielle olier, brug af urter. Principper for abhyanga – traditionel/vestlig. Kvaliteter for behandler, omgivelser og stemning. Effekter af massagen.

 

Lørdag kl. 9-17

Gennemgang af massage - video, oversigt + tage noter samt spørgsmål

Øve abyanga (nogle giver, nogle modtager)

Ca. kl. 13 Frokost

Øve abhyanga (nogle giver, nogle modtager)

 

Søndag kl. 9-17

Shirodhara – teori og demonstration, swedana (damp)

Øve abyanga (nogle giver, nogle modtager)

Ca. kl. 13 Frokost

Øve abhyanga (nogle giver, nogle modtager)

 

Der er ikke præcise tidspunkter. Men vægten lægges på at øve abhyanga – og både få og modtage. Vi tager tid til spørgsmål undervejs i programmet.

 

 

På weekendkurserne medbringes

Sund madpakke

Almindeligt tøj der kan tåle olie

Undertøj, bikini, badebukser eller lignende der kan tåle olie (til når du selv skal have massage)

Et enkelt-lagen der kan tåle olie

2 håndklæder der kan tåle olie

Der bliver serveret ayurvedisk te, frugt m.m. på kurserne

 

Kurset koster 2900 kr. og foregår på dansk. Der gives diplom ved afslutning af hvert kursus.

 

Dato: 17-19. august 2018 (fredag kl. 19-21, lørdag + søndag kl 9-17)

Adresse: Dansk Akademi for kropsterapi, Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Obs: Dette kursus er kun for kvinder denne gang. Få ledige pladser

 

 

 

Kom på vores mailingliste

 

Indtast din email og få besked om kommende kurser/uddannelser m.m.

Copyright © All Rights Reserved